Es gatavoju mājās gatavotas siera bumbiņas, lai novērstu mana mīļotā uzmanību no nepārtrauktas ziņu plūsmas ritināšanas.
Tiesa, tas neaizņem daudz laika, jo ēdiens no galda pazūd dažu minūšu laikā. Šī ir lieliska ideja gan ātrai uzkodai, gan oriģinālai svētku uzkodai. Kopumā es iemīlējos šajā receptē!
MĀJAS SIERA BUMBIŅAS
Lai pagatavotu mājās gatavotas siera bumbiņas, jums būs nepieciešams ne vairāk kā 15 minūtes. Esmu pārliecināts, ka jūsu ģimene novērtēs šo uzkodu un noteikti prasīs vairāk. Pamēģini!
SASTĀVDAĻAS
270 g cietā siera
3 ēd.k. l. kviešu milti
10 g cepamā pulvera
2 olas
augu eļļa cepšanai
maizes drupačas
Sagatavošana
1.Vispirms atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Šajā receptē tiek izmantoti tikai olu baltumi.
Sakuliet tos līdz stingrām virsotnēm ērtā dziļā traukā. Bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri.
Un tad uzmanīgi sajauciet sausās sastāvdaļas ar baltumiem.
2.Cieto sieru sarīvē uz smalkās rīves. Ir svarīgi izmantot sieru, nevis siera izstrādājumu. Olbaltumvielu maisījumam pievieno rīvētu sieru un kārtīgi samaisa.
Lasi vēl: Reinkarnācija: vai ir iespējams atcerēties savu pagātnes iemiesojumu?
Rezultātā iegūsiet diezgan lipīgu siera mīklu, no kuras būs ērti veidot bumbiņas.
3.Siera mīklu izrullējiet mazās bumbiņās, kas nav lielākas par valriekstu. Pēc tam ievietojiet gabaliņus bļodā ar augstu malu un apkaisiet bumbiņas ar rīvmaizi.
Pagrieziet šķīvi ar apļveida kustībām, lai visas bumbiņas būtu vienmērīgi pārklātas ar rīvmaizi.
4.Katliņā sakarsē eļļu. Aprēķiniet daudzumu tā, lai siera bumbiņas gatavošanas laikā būtu pilnībā pārklātas ar eļļu. Cepiet bumbiņas pa daļām, līdz parādās garoza.
Pietiek ar 30–40 sekundēm, lai uzkoda pareizi apbrūninātu.
5.Gatavās siera bumbiņas liek uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko eļļu. Un tad nekavējoties pasniedziet trauku pie galda. Labu apetīti!
Jūs droši vien zināt klasisko kombināciju: siera un ogu ievārījumu. Šajā variācijā iesaku izmēģināt mājas siera bumbiņas.
Īsts ievārījums! Būs lieliski, ja ogu mērci pagatavosi pats.
Kraukšķīgās bumbiņas var pagatavot dažādos veidos. Piemēram, izmantojiet vairāku veidu sieru vienlaikus, kā arī ne tikai balto, bet arī dzeltenumu.
Šis ēdiens izrādās ne mazāk garšīgs un aromātisks, jo receptē ir oregano.
Siers ir universāls produkts, kas piemērots ļoti daudzu ēdienu pagatavošanai. Iesaku pagatavot sātīgu siera zupu, kā arī neticamu siera rullīti ar gaļas pildījumu.
Man ļoti patīk arī izmantot sieru cepšanā. Piemēram, varat to izmantot, lai pagatavotu oriģinālus kraukšķīgus cepumus.
Pastāsti man, vai tev garšo siers un cik bieži tu to ēd?
Ja nolemjat pagatavot mājas siera bumbiņas, izmantojot mūsu recepti, noteikti informējiet mūs komentāros.
Būtu lieliski, ja papildus jūsu atsauksmei jūs kopīgotu gatavā ēdiena fotoattēlu. Es gaidu tevi lejā!